Vindicat sluit voorlopig deuren sociëteit.

De Groningse studentenvereniging Vindicat atque Polit heeft besloten de sociëteit in ieder geval tot woensdag te sluiten. De vereniging kiest daarvoor vanwege een stijging in het aantal positief geteste studenten en het feit dat een aantal studenten hun test nog moet afwachten. Op het moment van schrijven zijn er 15 bevestigde besmettingen gemeld onder leden van Vindicat. 

De afgelopen week is duidelijk geworden dat in de leeftijdsgroep 18 tot 30 jaar steeds meer besmettingen worden geconstateerd. Met de beslissing om de sociëteit tijdelijk te sluiten neemt Vindicat haar verantwoordelijkheid om het virus in deze leeftijdscategorie in te dammen. Hoewel de eerste besmetting naar alle waarschijnlijkheid buiten de sociëteit aan de Grote Markt heeft plaatsgevonden, wil Vindicat geen enkel risico lopen en sluit zij daarom tijdelijk haar deuren.

GGD Groningen heeft een contactonderzoek gestart naar de bron van de besmettingen. De komende dagen inventariseert de Senaat het aantal besmettingen onder haar leden. De Senaat staat in goed contact met de veiligheidsregio, GGD Groningen, Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool om de situatie in kaart te brengen.

De Senaat heeft al haar leden in een e-mail met klem verzocht aan de Coronamaatregelen te voldoen en om zich bij klachten te melden bij de GGD via 0800-1202. Ook kunnen leden contact opnemen met de advieslijn van het RIVM op 0800-1351. Bij besmetting wordt van leden verwacht dat zij in strikte thuisquarantaine blijven. De veiligheid van leden en hun omgeving staat hierbij voorop.

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Wessel Giezen (Rector van Vindicat) op 050 304 8050.

 

Update 15-09-2020 14:00
Vindicat blijft tot maandag gesloten om de inventarisatie van coronagevallen onder haar leden af te ronden. Reden hiervoor is dat de testresultaten van een aantal leden nog niet binnen zijn. Op het moment van schrijven zijn er geen extra besmettingen bijgekomen, maar de senaat wil elk risico uitbannen op besmettingen binnen de sociëteit.