Lid worden

Wil jij deel uitmaken de oudste, de mooiste en gezelligste studentenvereniging van Nederland? Sluit je aan bij meer dan 200 jaar aan traditie en haal het beste uit je studententijd! Met meer dan 2000 actieve leden beleef je de mooiste avonden, grootste feesten en meest waanzinnige events. Vindicat is dé studentenvereniging om hechte vriendschappen voor het leven te sluiten en jezelf op allerlei vlakken te verbreden en te ontwikkelen. Alles kan, niets moet! Op Vindicat bepaal je zelf hoe actief je bent! 

Meer informatie


STG_8198.jpg

Hoe kan ik lid worden?

Als jij een opleiding in Groningen of omstreken volgt die minstens twee jaar duurt en waarvoor een vooropleiding HAVO of VWO vereist is, kan je lid worden bij Vindicat! Je kan in elk jaar van je studie lid worden (mits je minimaal 18 en maximaal 21 jaar oud bent op maandag 5 september 2022). Als je lid wil worden, kun je je via de website inschrijven (zie de knop hieronder) en vervolgens op de Sociëteit je inschrijving afronden tijdens de KEI-week. Dit zijn twee verschillende stappen om lid te worden. Het eerste gedeelte vindt dus online plaats, het tweede gedeelte offline. Indien er meer inschrijvingen zijn dan het maximum van 475 zal er geloot worden. Deze loting zal plaatsvinden aan het eind van de inschrijvingen.

Aansluitend aan de KEI-week vindt de Introductietijd plaats. Om lid te worden van Vindicat ben je verplicht de Introductietijd te doorlopen. De Introductietijd duurt 10 dagen, deze begint op zaterdag 20 augustus en duurt tot en met donderdag 1 september. Dit is voor het begin van het academische jaar, hier kom je dus niet mee in de knoop. In deze periode bouw je een band op met je jaargenoten en huidige leden en maak je kennis met alle tradities, mores en geschiedenis van Vindicat. Tevens kom je in contact met onze substructuren, huizen, sport- en culturele subverenigingen. Daarnaast krijg je in deze tijd veel informatie over je studie en word je wegwijs gemaakt in Groningen.


houd onze instagram @lidwordenvindicat & @vindicatatquepolit in de gaten voor de laatste nieuwtjes! Studyweek_Juni_kroeg.JPG
STG_8105.jpg
Open_Podium-20.jpg

Studeer succesvol af!

De statistieken tonen aan: de kans dat een gemiddeld lid van Vindicat zijn of haar studie tot een goed einde brengt is bijna 100%. Met de invoering van het BSA is door Vindicat de Academische Raad in het leven geroepen die alle eerstejaars studiebegeleiding biedt. Zij organiseren meermaals per jaar de Studyweek waarin alle leden samen studeren. Ook begeleiden zij eerstejaars door hen te helpen met vragen en organiseren zij verschillende academische evenementen!

Maak vrienden voor het leven!

Door heel Nederland bestaan hechte vriendengroepen die tientallen jaren geleden in Groningen bij Vindicat, zijn begonnen. Deze vriendschappen zijn vaak ontstaan uit jaarclubs of Vindicat-huizen, één van de unieke verbanden die wij als vereniging rijk zijn. Met deze vrienden beleef je een zeer belangrijke en fantastische periode, waar je je leven lang met veel plezier op terug zult kijken!

Subverenigingen

Kun je iets op cultureel, sportief of intellectueel gebied? Binnen Vindicat zijn er meer dan 25 sportverenigingen en culturele subverenigingen actief waar jij al je talenten en creativiteit in kwijt kunt. Verder kun je in één van de tientallen commissies leerzame ervaringen op doen, die later handig van pas kunnen komen. De verscheidene symposia, corpslegetours en lezingen bieden bovendien de mogelijkheid om met veel bijzondere bedrijven en mensen in contact te komen!