Lid worden

Wil jij deel uitmaken van de oudste, de mooiste en gezelligste studentenvereniging van Nederland? Sluit je aan bij meer dan 200 jaar aan traditie en haal het beste uit je studententijd! Met meer dan 2000 actieve leden beleef je de mooiste avonden, grootste feesten en meest waanzinnige events. Vindicat is dé studentenvereniging om hechte vriendschappen voor het leven te sluiten en jezelf op allerlei vlakken te verbreden en te ontwikkelen. Alles kan, niets moet. Op Vindicat bepaal je zelf hoe actief je bent! 


STG_8198.jpg

Hoe kan ik lid worden?

Als jij een opleiding in Groningen of omstreken volgt die minstens twee jaar duurt en waarvoor een vooropleiding HAVO of VWO vereist is, kan je lid worden bij Vindicat! Je kan in elk jaar van je studie lid worden (mits je minimaal 18 en maximaal 21 jaar oud bent op maandag 2 september 2024). Het is slechts toegestaan om je in te schrijven bij één van de bij de A.S.V. aangesloten Corpora. Als je lid wilt worden, kun je je via de website voorinschrijven en vervolgens op een extern terrein in Groningen je inschrijving afronden tijdens de KEI-week. Dit zijn allebei verschillende én verplichte stappen om lid te worden. Het eerste gedeelte vindt dus online plaats, het tweede gedeelte fysiek in Groningen in de KEI-week.

De voorinschrijving voor het jaar 2024-2025 is geopend! Inschrijven kan via de volgende link: voorinschrijving Vindicat 2024-2025.

Nadat je de voorinschrijving hebt afgerond, zal je per mail meer gedetailleerde informatie ontvangen over de fysieke inschrijving in de KEI-week. De fysieke inschrijfdagen zullen plaatsvinden op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in de KEI-week (maandag 12 t/m donderdag 15 augustus). Op elk van deze dagen kan je tussen 11:00 en 13:00 op het externe terrein in de rij gaan staan om je in te schrijven. Vervolgens zullen er elke dag 120 mensen (en op donderdag 90 mensen) worden ingeloot. Let op! Je doet alleen mee aan de loting op de dagen dat je je hebt aangemeld op het externe terrein. Hoe vaker in de week je dus naar de fysieke inschrijving komt, hoe vaker je kan meeloten en hoe meer kans je hebt op inloting.

Elke dag zal de groep die wordt ingeloot een mail ontvangen met een tijd waarop hij/zij zich de dag erna op de sociëteit moet melden om de inschrijving definitief te maken. Iedereen die wordt uitgeloot kan zich de dag na uitloting opnieuw melden op de externe locatie voor een nieuwe kans. Op de vierde dag van de loting, de donderdag, zullen de mensen die op alle voorgaande dagen zijn uitgeloot voorrang krijgen. 

Aansluitend aan de KEI-week vindt de Introductietijd plaats. Om lid te worden van Vindicat ben je verplicht de Introductietijd te doorlopen. De Introductietijd begint op zaterdag 17 augustus en duurt tot en met donderdag 29 augustus. Dit is voor het begin van het academische jaar; hier kom je dus niet mee in de knoop. In deze periode bouw je een band op met je jaargenoten en huidige leden en maak je kennis met alle tradities, mores en geschiedenis van Vindicat. Tevens kom je in contact met onze substructuren, huizen, sport- en culturele subverenigingen. Daarnaast krijg je in deze tijd veel informatie over je studie en word je wegwijs gemaakt in Groningen.

Bij vragen over inschrijvingen, loting of lid worden kan je mailen naar inschrijvingen@vindicat.nl.

Houd voor verdere informatie onze Instagramaccounts @vindicatkeiweek2024 & @vindicatatquepolit in de gaten!


Studyweek_Juni_kroeg.JPG
STG_8105.jpg
Open_Podium-20.jpg

Studeer succesvol af!

De statistieken tonen aan: de kans dat een gemiddeld lid van Vindicat zijn of haar studie tot een goed einde brengt is bijna 100%. Met de invoering van het BSA is door Vindicat de Academische Begeleidings Commissie (ABC) in het leven geroepen die alle eerstejaars studiebegeleiding biedt. Ze helpen met vragen en organiseren verschillende academische evenementen!

Maak vrienden voor het leven!

Door heel Nederland bestaan hechte vriendengroepen die tientallen jaren geleden in Groningen bij Vindicat zijn begonnen. Deze vriendschappen zijn vaak ontstaan uit jaarclubs of Vindicat-huizen, één van de unieke verbanden die wij als vereniging rijk zijn. Met deze vrienden beleef je een zeer belangrijke en fantastische periode, waar je je leven lang met veel plezier op terug zult kijken!

Subverenigingen

Kun je iets op cultureel, sportief of intellectueel gebied? Binnen Vindicat zijn er meer dan 25 sportverenigingen en culturele subverenigingen actief waar jij al je talenten en creativiteit in kwijt kunt. Verder kun je in één van de tientallen commissies leerzame ervaringen op doen, die later handig van pas kunnen komen. De verscheidene symposia, corpslegetours en lezingen bieden bovendien de mogelijkheid om met veel bijzondere bedrijven en mensen in contact te komen!