Ondersteuning

Heb je ergens hulp bij nodig?

Of je nu te maken hebt met persoonlijke uitdagingen, behoefte hebt aan een luisterend oor, of worstelt met psychische klachten, je staat er niet alleen voor.

Binnen Vindicat zijn er verschillende vertrouwenspersonen beschikbaar die je kunnen ondersteunen (voor meer informatie en contactgegevens, klik hier).

Daarnaast zijn er diverse externe professionele instanties die je kunnen helpen. Op deze ondersteuningspagina hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet die goed kunnen aansluiten bij jouw behoeftes.


Wake Up Student Psychology & Coaching

De studententijd biedt veel mogelijkheden, maar ook zeker net zoveel uitdagingen. Tijd om onze partner Wake Up Student aan jullie voor te stellen. De Student Coaches bieden psychische hulp en coaching aan voor studenten rond veel voorkomende uitdagingen:

 • Psychische klachten zoals stress, faalangst, somberheid of lage concentratie;
 • Effectief studeren zoals planning, mindmapping of tentamen aanpak;
 • Studiekeuzebegeleiding tot loopbaanoriëntatie;
 • Balans studie en studentenleven vinden voor motivatie, doelgerichtheid en persoonlijke ontwikkeling.

Blijf dus niet onnodig lang met dezelfde uitdagingen zitten en ga als lid vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan en 10% korting op de vervolggesprekken gericht op jouw persoonlijke uitdagingen. Je kunt binnen een week terecht.

Bezoek gerust de site www.wakeupstudent.nl voor verdere informatie of stuur even een mailtje naar info@wakeupstudent.nl.


Huisartsenpraktijk Radesingel in Gezondheidscentrum Groningen

Huisartsenpraktijk Radesingel is een huisarts in Groningen, te vinden midden in het centrum, aan de Radesingel 6! In Groningen zijn veel studenten bij deze praktijk ingeschreven, omdat zij:

 • Persoonlijke zorg bieden: Je kunt altijd zelf bepalen bij welke arts je langs wilt komen, dus je kunt per keer zelf beslissen of je je vaste arts wilt of juist een andere (zelf plannen via de WebAgenda), bijvoorbeeld een vrouwelijke arts als je een spiraaltje laat plaatsen of een gespecialiseerde huisarts voor complexere vragen.
 • Kwalitatief hoogstaande zorg leveren: Er werken hele goede huisartsen, verpleegkundigen, psychologen en doktersassistenten, maar ook medisch specialisten zoals een longarts en reumatoloog (en dit kost je geen eigen risico). Ook is er een spoedopvang en een operatiekamer, waar onze huisartsen, chirurgen en dermatologen ingrepen verrichten.
 • Flexibel zijn: Je kunt altijd snel terecht: omdat zij naast hun gewone spreekuur werken met een spoedarts en regiearts, is er altijd tijd voor jou. Ook als het minder ernstig is kun je vlot terecht. Voor schurft is er zelfs een apart spreekuur, je kunt dagelijks langskomen zelfs zonder afspraak.
 • De tijd voor je nemen: De spreekuren duren standaard 20 minuten (ipv de 10 minuten bij andere huisartsen), dus je kunt gerust twee problemen bespreken en een spiraaltje plaatsen is geen probleem! Ook is het mogelijk om de (beeld)bellen met de artsen, ideaal ook als je voor een stage of reis in het buitenland verblijft.
 • Heel toegankelijk zijn: De praktijk is op werkdagen geopend van 08:00 tot 20:00 en op zaterdag van 08:00 tot 17:00. De praktijk is de hele dag telefonisch bereikbaar en omdat ze een groot aantal assistentes hebben wordt de telefoon vlot opgenomen. Bovendien kun je 24/7 je vraag stellen via de Digitale Doktersassistent. Zo kun je bijvoorbeeld online een SOA-test of medicatie regelen, super eenvoudig!
 • Innovatief zijn: Zij zijn continu bezig om de patiënt-ervaring zo prettig en efficiënt mogelijk te maken. Zij werken samen met de gynaecoloog, fysiotherapeut, sport-podotherapeut, psycholoog, psychiater en ga zo maar door. Omdat de praktijk veel ervaring heeft met zorg voor studenten is hun zorg goed afgestemd op wat wij nodig hebben.

Vindicat werkt veel met deze praktijk samen: anti-schurft campagne, werken aan geestelijke gezondheid, goedkope SOA-tests en natuurlijk ondersteuning tijdens de Introductietijd! De meeste leden kennen de praktijk al vanuit de IT, maar als je je nog niet hebt ingeschreven, kan dit via deze link: https://huisartsradesingel.nl/student/.


Studenten Service Centrum

Het Studenten Service Centrum is het expertisecentrum op het gebied van studentenbegeleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij het SSC werken studentendecanen, psychologen en trainers om studenten op verschillende vlakken verder te helpen met hun studie.

Het SSC biedt RUG-studenten o.a. ondersteuning bij

 • Studievaardigheden

 • Studievertraging

 • Psychische klachten

 • Studeren met een functiebeperking

 • Financiële zaken

 • Wet- en regelgeving

Voor meer informatie: https://www.rug.nl/education/student-service-centre/


All Ears 

De studententijd biedt veel mogelijkheden, maar ook zeker net zoveel uitdagingen. Tijd om onze partner All Ears (SKLO)  aan jullie voor te stellen. Iedere woensdag tussen 14-16 kun je vrijblijvend en zonder afspraak binnenlopen bij het Harmoniegebouw (RUG) en de Van Olsttoren (Hanze). Studentenwerkers zitten klaar om je een luisterend oor aan te bieden en je waar nodig/gewenst door te verwijzen. 

Je kunt met al je vragen, struggles en gedachten bij All Ears terecht, bijvoorbeeld: 

Psychische klachten; zoals stress, faalangst of somberheid

- Studie; studiekeuze, studentenleven en carrière (welke richting wil je op) 

Balans; studie en studentenleven, werk en sociaal leven

- Zingeving; identiteit, levensvragen en geloof 

Blijf dus niet onnodig lang met dezelfde struggles, vragen en/of gedachten zitten en ga als lid vrijblijvend, gratis en laagdrempelig een gesprek aan en met een All Ears studentenwerker.  Je kunt direct terecht en hoeft  GEEN afspraak te maken.

Bezoek gerust de site All Ears – Het luisterende oor van Groningen voor studenten (all-ears.nl) voor verdere informatie of stuur even een mailtje naar info@all-ears.nl


@ease

@ease is een jongerenorganisatie die werken met vrijwilligers, waarbij studenten hun verhaal kwijt kunnen bij leeftijdsgenoten. Studenten kunnen bij @ease praten over alles, het hoeft geen groot mentaal probleem te zijn, het kan bijvoorbeeld ook gaan over studiestress of eenzaamheid.

Kan jij ook een luisterend oor gebruiken? Gratis, anoniem, zonder of met afspraak. Je bent bij ons van harte welkom! Mocht je het nog te spannend vinden om langs te komen, is er ook nog een mogelijkheid om via de chat je verhaal kwijt te kunnen.

Voor meer informatie: https://www.ease.nl/