Lid worden

Welkom bij de mooiste, oudste en gezelligste studentenvereniging van Nederland! Wat mooi dat je overweegt om dit jaar lid te worden bij Vindicat! 

Wil jij je inschrijven bij Vindicat voor het jaar 2019 of wil je meer informatie over lid worden, evenementen voor aankomende studenten zoals Vindicat feesten, open dagen en de KEI-week bezoek dan www.lidwordenvindicat.nl   

Bekijk deze website om meer te weten te komen over Vindicat; het combineren van studie en studententijd, corpshuizen, evenementen en de geschiedenis van Vindicat. 

De inschrijvingen zijn geopend!


 

Logeren op een Vindicathuis

Ben jij van plan om tijdens de KEI-week of een andere keer naar Groningen te komen om het studentenleven daar te leren kennen en wil je graag ergens logeren, dan kan dat natuurlijk altijd bij een van onze 200 Vindicat huizen! Dit kan tijdens de KEI-week en eventueel wanneer je hebt besloten om lid te worden van Vindicat, in de Introductietijd. Je kunt natuurlijk ook al een keer voor de KEI-week komen. Geef je hier op om te komen logeren! 

 

Hoe kan ik lid worden ?

Als jij een opleiding in Groningen of Haren volgt die minstens twee jaar duurt en waarvoor een vooropleiding HAVO of VWO vereist is, kan je lid worden bij Vindicat! Je kan in elk jaar van je studie lid worden bij Vindicat.  Als je lid wilt worden, kun je je via de website inschrijven en vervolgens op de Sociëteit je inschrijving afronden tijdens de KEI-week. Dit zijn twee verschillende stappen om lid te worden. Het eerste gedeelte vindt dus online plaats, het tweede gedeelte offline. Indien er meer inschrijvingen zijn dan het maximum van 500 zal er geloot worden. Deze loting is publiek en zal plaatsvinden op vrijdag 17 augustus. 

Aansluitend aan de KEI-week vindt de Introductietijd plaats. Om lid te worden van Vindicat ben je verplicht de Introductietijd te doorlopen. De Introductietijd duurt 13 dagen, begint op zaterdag 18 augustus en eindigt op woensdag 29 augustus. Dit is voor het begin van alle colleges en werkgroepen, hier kom je dus niet mee in de knoop. In deze periode bouw je een band op met je jaargenoten en huidige leden en maak je kennis met de tradities, mores en geschiedenis van Vindicat. Tevens kom je in contact met onze substructuren, huizen, sport- en culturele subverenigingen. Daarnaast krijg je in deze tijd veel informatie over je studie en word je wegwijs gemaakt in Groningen.

LET OP! Gebruik bij je inschrijving de webbrowser Internet Explorer en gebruik voor de bestanden die je upload geen JPEG of JPG. 

 

Studeer succesvol af !

De statistieken tonen aan: de kans dat een gemiddeld lid van Vindicat zijn of haar studie tot een goed einde brengt is bijna 100%. Met de invoering van het BSA is door Vindicat de Academische Raad in het leven geroepen die alle eerstejaars studiebegeleiding biedt. Zij organiseren meermaals per jaar de Studyweek waarin alle leden samen studeren. Ook de grote database met samenvattingen en oefententamens zorgen ervoor dat jij je eerste jaar met succes kunt volbrengen!

Maak vrienden voor het leven

Door heel Nederland bestaan hechte vriendengroepen die tientallen jaren geleden in Groningen, bij Vindicat, zijn begonnen. Deze vriendschappen zijn vaak ontstaan uit jaarclubs of Vindicat-huizen, één van de unieke verbanden die wij als vereniging rijk zijn. Met deze vrienden beleef je een zeer belangrijke en fantastische periode, waar je je leven lang met veel plezier op terug zult kijken.
 

Subverenigingen

Kun je iets op cultureel, sportief of intellectueel gebied? Binnen Vindicat zijn 12 sportverenigingen en 7 culturele verenigingen actief waar jij al je talenten en creativiteit in kwijt kunt. Verder kun je in één van de tientallen commissies leerzame ervaringen op doen, die later handig van pas kunnen komen. De verscheidene bedrijvendagen en lezingen bieden bovendien de mogelijkheid met veel bijzondere bedrijven en mensen in contact te komen!

Inloggen