G.S.C. Vindicat atque Polit

Vindicat atque Polit is al meer dan 200 jaar een traditionele vereniging, wat ons de oudste vereniging van heel Nederland maakt. Met meer dan tweeduizend actieve leden is Vindicat één van de grootste studentenverenigingen van Groningen en bevindt zich op de mooiste locatie van de stad, de Grote Markt.

Naast de vele feesten die op de vereniging door leden worden georganiseerd, heeft Vindicat ook veel te bieden op het gebied van culturele en sportieve verbreding en ontplooiing. Vindicat kent meer dan 25 sport- en culturele subverenigingen waar je al je talenten kwijt kunt. Daarnaast zijn er meer dan 50 commissies waarmee je op allerlei gebieden veel ervaring kunt opdoen.

Wat Vindicat verder bijzonder maakt zijn de hechte substructuren die de vereniging kent. Zo bestaan er bijvoorbeeld meer dan 200 Vindicat huizen en maakt iedereen deel uit van een jaarclub. Samen met de vele commissies en subverenigingen leggen zij de basis voor schitterende vriendschappen en de studententijd van je leven! 

Ontdek op onze site alles over Vindicat en kom een keer langs! Wil jij logeren op een Vindicat huis, meld je dan hier aan. Ook kun je meer informatie over ons vinden op onze Vindicat-pagina op Studentenwegwijzer.

MF8_Grote_Markt.jpg

De oudste studentenvereniging van het land

De geschiedenis van Vindicat atque Polit gaat ver terug, namelijk naar het beginjaar 1815. Op 4 februari 1815 werd in de herberg ‘Het Wapen der Zeven Provinciën’ op de hoek van de Grote Markt en de Oosterstraat, op de huidige locatie van het Grand Theatre, het Groninger Studenten Corps ‘Vindicat atque Polit’ opgericht. De eerste Senatus Illustrissimus Studiosorum Groningae (Senaat) werd gevormd onder leiding van rector B.J. Winter.

Meer informatie

Schermafbeelding_2020-04-01_om_12.06.10.png


TGIF.jpg

Meer dan 50 commissies

Onze vereniging is meer dan 50 commissies rijk. Deze commissies richting zich op het organiseren van grote evenementen tot het verzorgen van studie begeleiding tot de verantwoordelijkheid voor de promotie van Vindicat! Het tekent onze vereniging dat zij haar leden de kans biedt om zich op een laagdrempelige manier in te zetten en dat zoveel leden ook deze kans grijpen om met een gezellige groep iets creatiefs neer te zetten. Zie bij meer informatie welke commissies je allemaal kunt doen bij Vindicat.

Meer informatie


Meer dan 25 sport- en culturele subverenigingen

Subverenigingen zijn een erg belangrijk onderdeel van het verenigingsleven van Vindicat. Wij zien het als essentieel dat leden de kroeg niet slechts zien als een plek om ’s avonds een biertje te kunnen drinken, maar er overdag ook mee in verband staan. De mogelijkheden zijn divers: je kunt lid worden van culturele subverenigingen, sportieve subverenigingen en bittergenootschappen. Ontstijg jezelf binnen alle culturele en sportieve mogelijkheden die Vindicat jou kan bieden!

Meer informatie

Aegir.jpg


STG_8600.jpg

Grenzeloze gezelligheid

Het hele jaar door vinden er geweldige evenementen plaats. Van een Chique Dag tot een Kroegbal tot een drie-daagse Kermesse d'Hiver, niks is te gek en alles kan grootser. Om die reden staat Vindicat bekend om zijn grenzeloze gezelligheid en mogelijkheden! Kom langs tijdens de KEIweek en ervaar het zelf!

Meer informatie