Evenementen

Gedurende het jaar worden er op Vindicat veel uiteenlopende activiteiten en evenementen georganiseerd voor en door alle leden. Hieronder een kort overzichtje van de evenementen die er zoal zijn. 

almanak_1_.jpg

Almanakuitreiking

Elk jaar wordt er door de Almanak commissie een Almanak uitgebracht. De Almanak is een heel dik boekwerk met hierin de highlights van het afgelopen jaar, de subverenigingen en bittergenootschappen die Vindicat rijk is, foto's van corpshuizen en jaarclubs, diverse interviews en een uitgebreid jaarverslag van de Kroeg. De uitreiking van de Almanak gaat altijd gepaard met een groot feest en een spectaculaire onthulling georganiseerd door de Almanak Feest commissie!

Kermesse d'Hiver

Dit drie-daagse feest is ontstaan in de tijd dat Vindicat en Magna Pete nog niet gefuseerd waren. Oorspronkelijk mochten de vrouwen van Magna Pete één keer per jaar op de sociëteit van de mannen komen. Het pand werd dan wel dusdanig verbouwd van binnen, zodat de vrouwen niet zouden weten hoe het er echt uit zag. Het driedaagse feest is ondanks de fusie blijven bestaan en staat nu volledig in het teken van zo gek mogelijk verkleden. Nog steeds wordt de hele sociëteit onherkenbaar omgetoverd. 


VMOD.jpg

Vindicat Masters of Darts

Vindicat Masters of Darts is een intercorporaal darttoernooi, waar iedereen aan mee wilt doen. Voorafgaand aan het evenement vinden er overal in het land voorrondes plaats, waarna de grote winnaars tegen elkaar gaan strijden op Vindicat Masters of Darts. De 180's zijn natuurlijk niet te missen, maar ook de grote darticonen zijn niet weg te denken! Zo kwamen verschillende bekende darters als Van Gerwen en Van Barneveld al meerdere keren naar Groningen voor dit evenement. Daarnaast zijn er altijd spectaculaire optredens van onder andere Snelle en andere bekende rappers.

Kroegbal

Eén keer per jaar is er op een externe locatie een fantastisch gala, waar alle leden met hun date heen gaan. Elke club organiseert een dagprogramma en een diner, om vervolgens tot in de vroege uurtjes te feesten op het gala met je date. Iedereen trekt zijn beste outfit uit de kast en alles ziet er chiquer dan chique uit. 

kroegbal.JPG

KEI-week

Tijdens de KEI-week staat heel Groningen elk jaar weer op zijn kop! De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars studenten in Groningen. Het is dé perfecte gelegenheid om de stad en alle studenten verenigingen te leren kennen. Tijdens de KEIweek organiseren wij elke dag verschillende evenementen bij ons op de vereniging, het dakterras wordt omgetoverd tot een skyland waar we elke dag tot 00:00 gaan feesten, waarna we daarna het feest binnen doorzetten met bekende artiesten! De zondag voor de KEIweek organiseren wij altijd een pre-KEIweek feest, kom langs! Tijdens de KEI-week is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor Vindicat. Voor meer informatie ga naar www.lidwordenvindicat.nl 

keiweek.jpg

Kroegmusical

De Kroegmusical doet jaarlijks vele monden openvallen: dit is hét moment waarop de leden van Vindicat laten zien welke talenten zij in huis hebben. Omringd door een mooi decor brengen dansers en musicalsterren een onvergetelijke voorstelling ten tonele. Ieder jaar schrijft de Kroegmusical commissie weer een spannend stuk, waar iedereen zijn talenten in kwijt kan. Afgelopen jaar hadden zij een stuk geschreven gebasseerd op het verhaal van de Lion King, maar dan toegepast op onze realiteit. De Kroegmusical is een voorstelling die je zeker niet mag missen!

Kroegmusical_actie.jpeg
sub3d.JPG

Sub3Daagse

De Sub3D is een 3-daags cultureel festival met onder andere cabaret, een talentenjacht met onze eigen leden, spetterende optredens en een benefietdiners! Het feest is bedoelt om om de culturele en sportieve subverenigingen en bittergenootschappen van Vindicat in het zonnetje te zetten! Tijdens dit feest kan iedereen zien wat Vindicat te bieden heeft op cultureel vlak. Dit zorgt voor een prachtig feest waar ieder lid met een muzikaal of ander talent zich kan laten zien! Ook wordt er ieder jaar een benefietdiner georganiseerd en een stadjersdag, waarbij wij ook teruggeven aan de stad die ons zoveel biedt! Kom tijdens SUB3D de cultuur van Vindicat proeven.

corpslegetour_.JPG

Corpslegetours

Door het jaar heen hebben we meerdere corpslegetours. Corpslegetours zijn bedoeld om de leden te laten ontwikkelen op verschillende vlakken. Dit gebeurt door middel van sprekers uitnodigen die gespecialiseerd zijn in een onderwerp. Zij zullen de corpslegetour leiden en daarna is er altijd nog mogelijkheid voor vragen en discussies onder de leden. Voorbeelden van corpslegetour onderwerpen zijn de Iran-protesten en de winterdip. 

Corpschef

Ieder jaar weer strijden de beste studenten chefkoks van Vindicat voor een plekje in de finale.  Eerst sturen alle deelnemers hun beste recept in, waarna de befaamde jury met o.a. Julius Jaspers van Masterchef een selectie maakt van de meest originele gerechten. Daarna zullen de finalisten strijden op de Kroeg voor de titel Corpschef Vindicat!

 

Vrouwendag 
Ieder jaar organiseren wij de Vrouwendag. De vrouwendag staat in het teken van de ontplooiing van de vrouwelijke student. Tijdens deze dag zijn er verschillende spreeksters die vertellen over haar ervaringen als vrouw in de huidige maatschappij en in haar werkcarriere.