Vindicat Bos - Project Corekees

Vindicat Bos - Project Corekees

Deze week is onze jaarlijkse investering in ons eigen Vindicat Bos weer gedaan. Ieder lid doneert als onderdeel van zijn of haar inschrijving bij Vindicat €5 aan ons eigen bos. Het geld dat hiermee wordt opgehaald wordt geïnvesteerd in Project Corekees en daarvan zijn dit jaar 125 nieuwe bomen gepland in het Vindicat Bos. Hiermee is onze eigen introductietijd dus ook volledig CO2 gecompenseerd!

Project Corekees is gericht op het planten van Pongamiabomen in natuurgebieden in Paraguay die langer dan 10 jaar geleden ontbost zijn. Eén boom haalt jaarlijks 44kg CO2 uit de lucht. Dat staat gelijk aan 338km rijden met de auto! De bomen die jaarlichting 2021 hebben gepland compenseren jaarlijks dus ruim 42.000 gereden kilometers!

De bomen hebben een levensduur van 20 jaar en maken noten aan waar biodiesel van gemaakt kan worden. Deze biodiesel wordt verkocht aan externe en het rendement wat hierop wordt gemaakt wordt weer geïnvesteerd in nieuwe bomen. Dat betekent dat er per jaar ongeveer 8 bomen extra geplant kunnen worden uit de opbrengsten. Het idee is dat elk jaar voor elk lid 1/4 boom wordt geplant. Zo wordt het bos steeds groter! 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen