Jaar commissies

Archief en Leeszaal commissie

De Archief en Leeszaal commissie is een commissie die zich inzet voor het behoud van alle waardevolle informatie, bestanden en relikwieën die onze Sociëteit rijk is. Hierdoor blijft alle belangrijke informatie, die gedurende ons 200 jarig bestaan is opgebouwd, behouden. Daarbij komen ook jaarlijkse uitjes naar de Groninger Archieven kijken, waar de meeste van onze schatten zijn opgeslagen. Zij worden begeleid door de fiscus van het Sociëteitscommissie bestuur.

Financiële Commissie

De Financiële commissie (Fico) is een commissie die andere commissies helpt met hun acquisitie. Zij begeleiden commissies, houden contact met oud-leden die werken bij grote bedrijven, proberen nieuwe contacten te maken en natuurlijk te onderhouden. De Fico sluit diverse deals met bedrijven, waardoor onze leden kunnen profiteren van geweldige kortingsacties. Ook organiseert de Fico verschillende recruitmentdiners en andere CV-gerelateerde evenementen. Het is een leerzame commissie, waarbij je vroegtijdig in contact komt met het bedrijfsleven.

fico.jpg
Fico 22/23

Kroegfotografen

Binnen de muren van Vindicat mogen geen foto's gemaakt worden. Daar zorgen de Kroegfotografen namelijk voor al het mooie beeldmateriaal. Als je fotograferen heel leuk vindt en/of het graag zou willen leren, dan is dit een perfecte commissie voor jou! Een paar keer per jaar krijgt de commissie een interessante fotografie cursus, waardoor uiteindelijk iedereen de mooiste kiekjes kan schieten! Wil jij zorgen voor al het promotiemateriaal van Vindicat en dat alles op beeld staat? Dan is deze commissie perfect voor jou!Marketeers

Deze commissie zet zich het hele jaar in voor de promotie van de Kroeg. Zo organiseren zij onder andere de Open Vindicatfeesten en de vriendjes-van-vroeger dag van de eerstejaars, verder houden zij iedereen op de hoogte via social media van alles wat er op Vindicat gebeurt! Daarnaast ondersteunen zij de KEI-week commissie bij de promotie tijdens de KEI-week. Als je een keertje langskomt op de vereniging, zal je hen ongetwijfeld zien!

Rechtsprekend orgaan

Het Rechtsprekend Orgaan fungeert als onafhankelijke rechter binnen het tuchtsysteem van de Kroeg en bestaat uit 11 rechtenstudenten en 4 onafhankelijke personen. Het Rechtsprekend Orgaan houdt zich vooral bezig met het voorbereiden van zittingen, recht spreken en het schriftelijk motiveren van uitspraken. Voor (rechten)studenten biedt deze commissie een leuke, leerzame en unieke ervaring om als student je rechtenkennis in de praktijk te brengen! Voor vragen over het Rechtsprekend Orgaan kunt u altijd een mail sturen naar abactis@vindicat.nl of naar rechtsprekendorgaan@gmail.comReflectie

Afgelopen jaar is de vereniging, onder leiding van consultants, bezig geweest met een grote cultuurverandering. Door middel van denksessies met leden zijn verschillende zaken aangekaart, besproken en aangepakt. Ondanks goede verbeteringen, vinden we het erg belangrijk dat deze openheid met leden blijft bestaan en om die reden bestaat de Reflectie. Zij vertegenwoordigen de stem van de leden en kijken kritisch naar de gehele vereniging. Aankomend jaar willen zij weer verschillende thema’s onder de loep nemen. Ook heeft de Reflectie dit jaar trainingen van consultants gekregen om technieken te leren en zo beter leden te kunnen ondersteunen.

Sustainabilicie

In Nederland anno 2017 is het niet meer mogelijk om als organisatie niet kritisch te kijken naar hoe je een bijdrage kunt leveren aan een duurzame wereld. De Sustainabilicie is de commissie die zich hiermee bezig houdt. Zij inspecteren of het pand duurzamer kan worden en stimuleren leden zich meer bewust te zijn van hun ecologische voetstap. Zo kijken zij nu naar het project of wij over kunnen gaan op hard plastic. Een mooie stap in de goede (en groene) richting.


sustainabilicie.jpg
Sustainabilicie 22/23