Jaar commissies

Academische Raad

De Academische Raad is het overkoepelende studieorgaan van de vereniging. Zij regelen contactpersonen voor alle eerstejaars voor vragen over hun nieuwe studie. Tijdens tentamenperiodes regelen zij iedere week een heerlijke lunch op de vereniging voor alle leden en maken zij studyrooms beschikbaar. Verder organiseren zij een keer per jaar de bijbanenborrel voor alle leden en met name de eerstejaars om daar een geschikte bijbaan te vinden. Tot slot, organiseren zij diverse academische evenementen: van recruitment diners tot debat avonden tot hechtcursussen.

Commissiegenoten: Jordi Witbreuk, Steven Smits, Stijn Pierie, Diederik Crommelin, Florine Kits van Heijningen, Laura de Kroon, Selena Glattli, Anna Noordam.

Academische_Raad.jpg
Archief.jpg

Archief en Leeszaal commissie

De Archief en Leeszaal commissie is een commissie die zich inzet voor het behoud van alle waardevolle informatie, bestanden en relikwieën die onze Sociëteit rijk is. Hierdoor blijft alle belangrijke informatie, die gedurende ons 200 jarig bestaan is opgebouwd, behouden. Daarbij komen ook jaarlijkse uitjes naar de Groninger Archieven kijken, waar de meeste van onze schatten zijn opgeslagen. Zij worden begeleid door de fiscus van het Sociëteitscommissie bestuur.

Commissiegenoten: Wouter Wisbrun, Isabelle Cox, Lotte Haages, Moris Kouwenberg, Pieter Holtman, Julia Rikken, Job van Dooren, Anouk Groot Wassink, Eline Neutelings.

Communicacie

De communicacie is dé commissie voor creatievelingen en IT-talenten. Deze commissie ontwerpt de posters voor alle evenementen van Vindicat, die vervolgens in de huizen aan de muur komen te hangen. Het is een commissie die je voor meerdere jaren kunt doen, waardoor er een sterke band wordt opgebouwd met de commissieleden. Daarnaast leer jij je weg in het programma Indesign en leer je als geen ander photoshoppen. Naast posters, ontwerpt de Communicacie ook alle websites van de evenementen van de kroeg en zijn zij verantwoordelijk voor het systeembeheer van de vereniging. Een voorbeeld van hun websites is www.vindicatsymposium.nl.

Commissiegenoten: Danique Hekkema, Thomas Heerdink, Lieke Wansink, Martine de Rooy, Jette van der Veldt, Annabel Veen, Teun Buijse.

Communicacie.jpg
FiCo.jpeg

Financiële Commissie

De Financiële commissie (Fico) is een commissie die andere commissies helpt met hun acquisitie. Zij begeleiden commissies, houden contact met oud-leden die werken bij grote bedrijven, proberen nieuwe contacten te maken en natuurlijk te onderhouden. De Fico sluit diverse deals met bedrijven, waardoor onze leden kunnen profiteren van geweldige kortingsacties. Ook organiseert de Fico verschillende recruitmentdiners en andere CV-gerelateerde evenementen. Het is een leerzame commissie, waarbij je vroegtijdig in contact komt met het bedrijfsleven.

Commissiegenoten: Famke Roeper, Lex Otto, Sanne Veken, Eva Booij, Hugo van Imhoff, Loet van Oeijen, Thomas Delodder, Joost van de Guchte, Soleil Leddy Gouveia.

Kroegfotografen

Binnen de muren van Vindicat mogen geen foto's gemaakt worden. Daar zorgen de Kroegfotografen namelijk voor al het mooie beeldmateriaal. Als je fotograferen heel leuk vindt en/of het graag zou willen leren, dan is dit een perfecte commissie voor jou! Een paar keer per jaar krijgt de commissie een interessante fotografie cursus, waardoor uiteindelijk iedereen de mooiste kiekjes kan schieten! Wil jij zorgen voor al het promotiemateriaal van Vindicat en dat alles op beeld staat? Dan is deze commissie perfect voor jou!

Commissiegenoten: Melanie Hamming, Amy de Boer, Eva Eringaard, Feije de Backker, Hannah van der Zee, Laura van Weeren, Tom van Leest, Thijs Blokker.

Kroegfotografen.jpeg
Marketeers.jpeg


Marketeers

Deze commissie zet zich het hele jaar in voor de promotie van de Kroeg. Zo organiseren zij onder andere de Open Vindicatfeesten en de vriendjes-van-vroeger dag van de eerstejaars, verder houden zij iedereen op de hoogte via social media van alles wat er op Vindicat gebeurt! Daarnaast ondersteunen zij de KEI-week commissie bij de promotie tijdens de KEI-week. Als je een keertje langskomt op de vereniging, zal je hen ongetwijfeld zien!

Commissiegenoten: Sophie Sturkenboom, Daan Cohen, Daan Werkheim, Martijn Kobes, Loes den Hartog, Julia Sinke, Friso Pladet, Eva Muntjewerff.

Rechtsprekend orgaan

Het Rechtsprekend Orgaan fungeert als onafhankelijke rechter binnen het tuchtsysteem van de Kroeg en bestaat uit 11 rechtenstudenten en 4 onafhankelijke personen. Het Rechtsprekend Orgaan houdt zich vooral bezig met het voorbereiden van zittingen, recht spreken en het schriftelijk motiveren van uitspraken. Voor (rechten)studenten biedt deze commissie een leuke, leerzame en unieke ervaring om als student je rechtenkennis in de praktijk te brengen!

Commissiegenoten: Sabine Majoie, Stef Lips, Iris Kamphuijs, Simeon Houvast, Nienke Nagtegaal, Quintin Piternella, Eva van Hoogstraten, Sem Blans, Floris van Nederpelt, Liza Tonen, Robijn Bleumers, Christiaan Lichtenberg, Roos Westerhof, Jurriaan van Gent en Daan Tielkemeijer.


RO.jpg
erik-eastman-7jSRJZJSvy4-unsplash.jpg

Reflectie

Afgelopen jaar is de vereniging, onder leiding van consultants, bezig geweest met een grote cultuurverandering. Door middel van denksessies met leden zijn verschillende zaken aangekaart, besproken en aangepakt. Ondanks goede verbeteringen, vinden we het erg belangrijk dat deze openheid met leden blijft bestaan en om die reden bestaat de Reflectie. Zij vertegenwoordigen de stem van de leden en kijken kritisch naar de gehele vereniging. Aankomend jaar willen zij weer verschillende thema’s onder de loep nemen. Ook heeft de Reflectie dit jaar trainingen van consultants gekregen om technieken te leren en zo beter leden te kunnen ondersteunen.

Commissiegenoten: Maud van Imhoff, Pien de Zoeten, Fleur van Veen, Floris Henry, Merel Rijsbosch, Barthold Hooft Graafland, Joost van Kerkhof, David Verweij, Raf Bergkamp, Adriaan Zoetmulder, Sanne Boenk.

Sustainabilicie

In Nederland anno 2017 is het niet meer mogelijk om als organisatie niet kritisch te kijken naar hoe je een bijdrage kunt leveren aan een duurzame wereld. De Sustainabilicie is de commissie die zich hiermee bezig houdt. Zij inspecteren of het pand duurzamer kan worden en stimuleren leden zich meer bewust te zijn van hun ecologische voetstap. Zo kijken zij nu naar het project of wij over kunnen gaan op hard plastic. Een mooie stap in de goede (en groene) richting.

Commissiegenoten: Max Bennink, Flip van der Weijden, Annabelle Zijlstra, Ego Pleijsier, Iris Mol, Jip Dijkstra, Leonard Hammond, Rebecca Hietink.

Sustainabilcie.jpeg