Goede doelen commissies

Mutua Marathon

Afgelopen paar jaar rennen leden mee met de TCS Amsterdam Marathon om geld op te halen voor KWF. De commissie Mutua Marathon begeleid deze leden om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Dit jaar deden er weer ruim 300 leden mee en hebben ze bijna 150.000 euro opgehaald! Een prachtig bedrag en een bijzondere prestatie van al onze betrokken leden.

Mutua_Marathon.jpeg

Stichting Mara

Stichting Mara is een non-profit organisatie die wordt bestuurd door studenten in heel Nederland. Zij bieden met de stichting hulp aan, door oorlog getroffen gebieden in de Balkan landen. Nog altijd ondervinden mensen veel problematiek in het leiden van hun leven dankzij de oorlog in voormalig Joegoslavië. Mensen leven in erbarmelijke omstandigheden en worden onvoldoende gesteund door de overheden. Dit is waar Stichting Mara bijspringt. Ieder jaar reist een groep studenten van Vindicat af naar de Balkan om daar materialen in te kopen op de locale markt en daarna te doneren waar deze het hardst nodig zijn! Kijk op de site voor meer informatie.


Vindicat in Actie

Vindicat In Actie (V.I.A.) is de goede doelen Stichting van Vindicat. Stichting VIA houdt zich bezig met het opzetten van goede doelen projecten en het bemiddelen van de maatschappelijke betrokkenheid van de leden. Dit jaar hebben ze onder andere een daklozendiner georganiseerd bij ons op de vereniging. Verder leveren leden om de zoveel tijd zakken vol kleding in om te doneren aan het Leger des Heils. Daarnaast organiseren zij een Kinderkamp voor minder bedeelde kinderen uit Groningen, zetten ze leden in om elke paar weken een middag te organiseren om vluchtelingen te helpen Nederlands te leren en werken ze aan een project om studenten en stadjers dichter bij elkaar te brengen. Kortom, een eindeloze lijst vol fantastische initiatieven!   


VIA.jpg
VIA 2022/2023