Evenementen commissies

Alfeco

De Almanak feest commissie organiseert de Almanak uitreiking van het boek dat jaarlijks wordt uitgegeven. Daarnaast organiseren zij het varia-diner waarbij alle aanwezigen tijdens het feest varia's van elkaar kunnen insturen die op een scherm verschijnen. 

Commissiegenoten: Stijn Rang, Dries van Meerwijk, Mees Hazeleger, Gerben Meijer, Sarah Westerman, Carlijn van Spaendonck, Annechien Kruijthof, Wies Droste.

WhatsApp_Image_2020-03-10_at_16.51.59.jpeg
Buitenspelen.jpg

Buitenspelen

Voor het evenement ‘Buitenspelen’ wordt elk jaar een locatie voor één dag omgetoverd tot een groot speel- en festivalterrein. Met een goede line-up van zowel bekende dj’s en rappers, als eigen dj’s van Vindicat, wordt er een waanzinnige sfeer gebracht! Door velen bekroond als het lievelingsevenement van het jaar. De Buitenspelen commissie weet elk jaar weer met creatieve en eigen ideeën een originele draai te geven aan het festival. 

Commissiegenoten: Bo Kroezen, Pim Groeninx, Guus van Sluis, Mees Frima, Chris van den Broek, Eva Knaven, Lotte van den Berg, Elle Remmelink, Catrien Stolle.

Corpschef

Deze commissie organiseert jaarlijks onder leiding van Julius Jaspers een nieuwe verfijnde editie van Corpschef! Op de finaledag staan er ieder jaar 4 teams te strijden om de befaamde titel van beste chefkok van Vindicat. Julius Jaspers beoordeeld daarbij alle kooktechnieken en kiest uiteindelijk de enige echte winnaar. Dit jaar zal Corpschef online plaatsvinden, op een creatieve manier, vanwege het Corona-virus.

Commissiegenoten: Charlotte Schaafsma, Matthijs Boerma, Berend Jurgens, Anne-Fleur van Wagenberg, Willem van de Wouw, India Hoekman, Isabel Meij, Femke Hoopman, Sjoerd Kloosterman.

Corpschef.jpg
Keiweek.jpg

KEI-week

De KEI-week commissie zorgt ervoor dat zowel KEI-lopers als leden zich na een zomervakantie weer warm welkom voelen in Groningen! Vijf dagen lang viert de hele stad feest en opent Vindicat haar deuren voor nieuwe studenten. De KEI-week begint met een spetterende openingsact op de Sociëteit en op de Grote Markt. Vervolgens zorgt de KEI-week commissie dat er de hele week op het pand en door de stad heen evenementen vanuit Vindicat georganiseerd worden. 

Commissiegenoten: Sebastiaan Lekkerkerker, Tije Heemskerk, Jelmer van der Zijpp, Titia Welmers, Emmeline Batenburg, Kim van Vliet, Friso Pladet, Martijn van Dis, Marieke Hoff.

Kermesse d'Hiver

Kermesse organiseert jaarlijks het grootste evenement van onze vereniging: Kermesse d'Hiver! Dit feest duurt drie dagen, waarbij de hele vereniging wordt verbouwd en je er niks meer van terug herkent. Daarbij is het een uitdaging om zo gek mogelijk verkleed te gaan ieder jaar! De commissie weet er elk jaar weer een waar feest van te maken en het lijkt ieder jaar weer gekker en groter te worden.

Commissiegenoten: Hidde Stradmeijer, Bouke de Vos, Elise Warmelink, Fransje Goud, Anne van der Harten, Joy Bakker, Rutger Kastelein, Philip Gast, Rein Slob.

Kermesse.jpg
Kroegbal.jpg

Kroegbal

Ieder jaar organiseert de Kroegbal commissie een gala voor de hele vereniging. Dit gala is altijd op een externe locatie en is natuurlijk chiquer dan chique. Voor het evenement trekt ieder zijn beste outfit uit de kast, gaat naar de zonnebank en zorgt voor de mooiste make-up, want je gaat er natuurlijk heen met je date! De Kroegbal commissie verzorgt alles tot in de puntjes, zodat iedereen een fantastische avond kan hebben.

Commissiegenoten: Sara Piantinada, Estelle Venema, Pien Riedstra, Frederiek Bax, Floris ter Haar, Gijs Keurentjes, Mauryn Jonkhout, Koert Slobbe.

Kroegmusical

De Kroegmusical is een waar creatief fenomeen, waar jaarlijks alle talenten van de vereniging in mee spelen! Soms zijn dat al de bekende talenten, maar vaak ook onontdekte talenten. Ieder jaar weet de Kroegmusical commissie weer een geweldig stuk te schrijven, waarin iedereen zijn talent kwijt kan: van dans tot toneel tot aan zang. Ben jij creatief? Dan is deze commissie echt iets voor jou!

Commissiegenoten: Annemijn van Boven, Emmeline Boot, Vincent Kambaksh, Wessel Giezen, Lukas Kiezebrink, Maurits Buurman, Elisabeth Visser, Fleur Plet, Alinde Bensdorp, Sophie Schretlen, Steijn Raben.

Kroegmusical.jpg
Landenweek.jpg

Landenweek

Tijdens de Landenweek wordt een land gedurende twee dagen onder de loep genomen. Twee avonden lang wordt de Sociëteit omgetoverd tot een land, waarbij de mooiste versieringen worden gebruikt. Ook organiseert de Landenweek commissie altijd een benefietdiner om zo geld op te halen voor een goed doel! Afgelopen jaar was het thema bijvoorbeeld: Rio de Jalairo! 

Commissiegenoten: Robie Peters, Marthe Voskuijl, Aron de Beer, Martijn Kuijt, Brechje Slotemaker, Philine Bürmann, Sjoerd Kloosterman, Laurie Filius, Morris Kouwenberg.

Rondleidingen commissie

De rondleidingen commissie is voornamelijk tijdens de KEI-week actief en gedurende de Open Borrels, die tijdens de Open Dagen van de RUG en Hanze plaatsvinden. De rondleidingen commissie is er om KEI-lopers, scholieren of gewoonweg geïnteresseerden door het hele pand te begeleiden. Het pand zit vol met verhalen, tradities en historie, waar deze commissie alles over kan vertellen. Daarnaast kunnen zij jou ook een inzicht geven in hoe een borrel-avond op het pand eruit ziet door je de verschillende zalen te laten zien en te vertellen over de evenementen die daar plaatsvinden.

Commissiegenoten: Tom van Leest, Merlijne reinking, Marijn Houtman, Yannick Hoving, Arno Vreeswijk, Lorenzo Vollebregt, Remco den Besten, Anne Klok.

STG_8326.jpg
B85I2340.jpg

Senaatsdies

De Senaatsdies commissie organiseert de verjaardag van onze mooie vereniging op 4 februari! Daarbij organiseren zij allereerst een welverdiende en totaal verzorgde reis voor de Senaat en hen zelf. Waarna het feest bij terugkomst losbarst op de vereniging! Op 4 februari zelf is het tradititiegetrouw om een receptie te hebben en op die avond een publieke Senaatsvergadering, die eindigt met een Kroegjool op de vereniging. De Senaatsdies commissie maakt dit die dagen allemaal mogelijk!

Commissiegenoten: Ruben Ooms, Susan Janssen, Daniël ter Kuile, Florentine van Blockland, Caspar Weissner, Lisa Nieuwenhuys.

Socciedies

De Socciedies commissie organiseert de verjaardag van ons mooie Mutua Fides en het Sociëteitscommissie bestuur op 3 maart. Namelijk, op 3 maart 1815 werd de eerste Sociëteit geopend in de herberg 'het Gouden Hooft'. De Socciedies commissie weet er ieder jaar weer een waar feest van te maken, waarbij 2 dagen goed wordt afgesloten met een heus Kroegjool voor alle leden!

Commissiegenoten: Rico Bary, Thibaud Koster, Riemer Posthumus, Sasha Goté, Fee Dorpmans, Philine Burmann.

Socciedies.jpg
SUB3D.jpg

SUB3D

De Subdriedaagse commissie organiseert elk jaar een driedaags feest om de culturele en sportieve subverenigingen en bittergenootschappen van Vindicat in het zonnetje te zetten! Tijdens dit feest kan iedereen zien wat Vindicat te bieden heeft op cultureel vlak. Dit zorgt voor een prachtig feest waar ieder lid met een muzikaal of ander talent zich kan laten zien! Ook wordt er ieder jaar een benefietdiner georganiseerd en een stadjersdag, waarbij wij ook teruggeven aan de stad die ons zoveel biedt! Kom tijdens SUB3D de cultuur van Vindicat proeven.

Commissiegenoten: Jort Heuting, Felix Burgering, Sjoerd Wiarda, Joost Ornee, Julius Tiemessen, Annemijn de Vries, Syl Santema, Florien Muntinga, Nienke Meijer.

SUBKermesse

De SUBKermesse commissie helpt Kermesse d'Hiver met het voorbereiden van het evenement. Het mooie aan Kermesse is dat wij alle versiering voor het evenement geheel zelf maken. SUBKermesse begeleidt dit creatieve proces en zorgt dat alles op tijd klaar is voordat het feest begint! Samen met Kermesse zorgen zij ervoor dat dit feest ieder jaar weer een groot succes is.

Commissiegenoten: Lot Baltussen, Maarten Beentjes, Marieke Hoes, Maxime Westerink, Meike de Jongh, Quintus Hilbers, Quirijn Mohr, Lucas van den Berg.

SUBKermesse.jpg
Symposium.jpg

Symposium

De symposium commissie organiseert ieder jaar een gaaf symposium dat al onze leden aanspreekt. Elk jaar kiest een (nieuwe) Symposium-commissie een actueel thema die relevant is voor alle leden. Een paar jaar geleden was het thema bijvoorbeeld “The Roaring Twenties: Voorbereid een nieuw en veelbewogen decennium in”, waarbij er sprekers waren zoals Frits Sissing, Onno Ruding en Annemiek Fentener van Vlissingen. En een ander jaar luidde het thema “Social Media: Wat is Waar?” en zal de invloed van Social Media op de politiek, de journalistiek en de mens als individu besproken worden. 

Commissiegenoten: Lucas van der Maas, Ydze Rijff, Martijn Kobes, Marieke Hoff, Emilie van Tets, Emmy Wolfswinkel, Inez van der Schueren, Jochem Baltussen.

TEE

De commissie tot eenheid eerstejaars helpt de eerstejaars met het vormen van hun jaarclub. Zij organiseren aan het begin van het jaar iedere week borrels, TEEsyts (diners) en andere leuke activiteiten zoals panna-toernooitjes, een optreden van een volkszanger en sieraden maken, zodat de eerstejaars de kans krijgen om hun jaargenoten te leren kennen! Clubvormen is een heel leuk proces, waarbij je nieuwe vrienden voor het leven maakt! Als er problemen zijn kun je altijd bij de TEE terecht. Zij ondersteunen alle eerstejaars in dit proces.

Commissiegenoten: Ruben Ooms, Aniek de Vos, Pien Mulder, Justine van Gestel, Jort Jorritsma, Kirsi Schuiling, Floris Padberg, Niels de Pender, Sietske de Veld, Didier Hilhorst, Soleil Leddy Goveia, Don Bakker.

TEE.jpg
TGIF.jpg

TGIF

Thank god it's friday! Weerklinkt het zo nu en dan door de Sociëteit. Deze commissie organiseert een paar keer per jaar op vrijdag een borrel, waarbij iedereen uitgenodigd is die ook zo blij is dat het weer weekend is! Dit feest wordt veelal gevierd bovenop ons dakterras, met een biertje en een wijntje, waarbij er heerlijk geborreld kan worden.

Commissiegenoten: Cato Roest, Diede Wesseling, Jorn Bok, Julian Garcia, Marius Boom, Pien Dulack, Sanne Beugels, Teuntje Maas, Willem van der Steeg, Reijer Beijershuizen.

Visibilicie

Deze commissie is van groot belang tijdens de KEI-week in de zomer! Zij zorgen dat Vindicat te zien is door de gehele stad. Op de KEI-week markt op maandag kom je ze tegen, daarnaast rijden zij rond door de stad en delen zij overal flyers uit. Ook zijn zij te zien op de parade bus van Vindicat tijdens de KEIweek. Kortom, deze commissie is niet te missen!

Commissiegenoten: Florien Muntinga, Puk van Spall, India Hoekman, Geertje Motzelt, Thomas Delodder, Jordi Witbreuk, Max Fruitema, Matthijs Gerbranda, Wouter Gerritsen, Sascha Schulpen, Celina Heemskerk, Jurre Schipper.

Visibilicie.jpg
VMOD.jpg

Vindicat Masters of Darts

Vindicat Masters of Darts is het jaarlijkse georganiseerde intercorporale darttoernooi, waar iedereen aan mee wilt doen. Voorafgaand aan het evenement vinden er overal in het land voorrondes plaats, waarna de grote winnaars tegen elkaar gaan strijden op Vindicat Masters of Darts. De 180's zijn natuurlijk niet te missen, maar ook niet de grote darticonen. Zo kwamen verschillende bekende darters als Van Gerwen en Van Barneveld meerdere keren naar Groningen voor dit jaarlijkse evenement. 

Commissiegenoten: Pim Schlejen, Floris van Nederpelt, Julius Govers, Joost Kist, Thomas Kimman, Eduard Hietink, Bart van der Kley, Friso Smaal.

Vindicat Music Festival

Vindicat Music Festival is ons nieuwe evenement! Tijdens dit evenement zal Vindicat haar deuren openen voor de hele stad, waarbij er bandjes en artiesten van verschillende genres zullen optreden in alle zalen van de kroeg. Het mooie van dit evenement is dat wij op die manier een podium kunnen bieden aan opkomende bandjes. En natuurlijk vinden wij het heel leuk om de deuren op te gooien voor iedereen, zodat er een kijkje genomen kan worden binnen de muren van Vindicat! Deze commissie werkt keihard om de perfecte balans te vinden van verschillende genres die door de hele vereniging klinken.

Commissiegenoten: Harm Schipper, Tessa de Bruin, Willem Kooij, Tom Lieverse, Mylène van Schajik, Noëmi Blankenstein, Tara Valks, Rik Cremer.

VMF.jpg