Walvisch

De Walvisch is sinds 1933 de grootste studentenwaterpolovereniging van Nederland. Met maar liefst drie herenteams en twee damesteams wordt op verschillende niveaus gespeeld in de landelijke- en districtscompetities. Daarnaast zijn we de enige corporele waterpolo- en zwemvereniging van Nederland. De Walvisch is namelijk een subvereniging van het Groningse Studenten Corps Vindicat atque polit.
Altijd maar dat gevoetbal en eeuwige geroei in je studententijd? Kies eens wat anders, kies waterpolo. Loop de Tapperij of Blauwe Engel binnen en zeg dat je aan waterpolo doet. De vrouwen glibberen van de barkruk af en de mannen zijn onmiddellijk geinteresseerd in je topconditie. Wie voor De Walvisch kiest, kiest voor meer dan waterpolo. Uiteraard is het mooiste spelletje aller tijden het hoofdingredient van onze vereniging, maar zeker niet het enige. De Walvisch biedt plaats aan studenten die nog nooit met de sport in aanraking zijn gekomen, maar ook aan doorgewinterde competitiespelers.
Al sinds 1933 trekt De Walvisch mannen en vrouwen uit alle gelederen. Een grotere studentenwaterpolovereniging is er in Nederland en wellicht in Europa niet te vinden. De link met Groninger Studentencorps Vindicat atque Polit maakt De Walvisch uniek, gewaardeerd en gevreesd in Nederland. De Walvisch staat voor partij. De Walvisch staat voor vriendschap. De Walvisch biedt een uitdaging aan iedereen die zijn sportieve horizon wil verbreden en wil weten hoe het is om een echte student te zijn.

Contactpersoon: Malou Schuilinga 06-830 437 44


 

Inloggen