G.S.R. de Rijclub

G.S.R. De Rijclub

Wil je één PK bedwingen, comfortabel zittend op lederen bekleding tijdens het beoefenen van de meest edele sport?

Dat kan bij G.S.R. de Rijclub! Ons oprichtingsjaar, 1850, maakt ons de oudste sportvereniging van Nederland. Wij hebben dan ook een zeer rijke geschiedenis die we graag levend houden. Naast vele tradities, heeft de Rijclub een uniek karakter: wij zijn er voor de student die lekker wil sporten, maar graag zelf bepaalt wanneer en hoe vaak. Hierin onderscheiden wij ons van andere rijverenigingen, waar de lessen een verplicht karakter hebben. Wij realiseren ons ook dat de studie, een bijbaan en een sociaal leven veel tijd in beslag nemen!
Bij de Rijclub zijn alle niveaus welkom, van zo groen als gras tot de echte springcracks. Regelmatig organiseren we dressuur- en springlessen, lange buitenritten en andere activiteiten. Denk hierbij aan de jaarlijkse Hubertusrit, een jachtrit waar zo'n 200 paarden in meelopen, of de Sinterklaasintocht door de Groninger binnenstad, waar de leden van de Rijclub als zijn edelen de Sint begeleiden.
Gezelligheid staat bij ons voorop en onze leden trekken er regelmatig samen op uit. Zo zijn we te vinden op keuringen en evenementen als de Military in Boekelo en Jumping Amsterdam, maar natuurlijk ook gewoon in de stad, voor een drankje en een dansje!

Vragen kunnen altijd en vrijblijvend gestuurd worden naar rijclub@hotmail.com.

Inloggen