Groninger Studenten Rugby Club

In 1986 is na jaren al officieus te bestaan eindelijk de Groninger Studenten Rugby Club voor de derde keer officieel opgericht en dit keer voorgoed. De GSRC heeft twee teams uitkomend in verschillende klassen en is dus zowel voor onervaren als voor ervaren mannen geschikt. In ons befaamde en gevreesde Roze Wit Bleu tricot handhaven en beschaven wij de orde op de velden. Door onze keiharde tackles en onnavolgbare bewegingen, kan de tegenstander slechts wachten op het beslissende fluitsignaal, opdat verdere vernedering uit zal blijven. Hiermee begaat hij echter een grote fout, een rugby wedstrijd telt bij ons drie helften, waarbij in de laatste, onder het genot van rijkelijk vloeiend bier en de meest briljante liederen, weer verbroederd wordt aan de bar.


Naast de nationale competitie is de GSRC ook aangesloten bij de Nederlandse Studenten Rugby Bond en doen wij mee om de inmiddels beruchte Jonghe Honden bokaal, de studentenbeker en het Nederlands Beach Rugby Kampioenschap.
Na de competitie is er altijd nog plek voor verschillende toernooien zoals de Gouden Klomp waarbij er een wedstrijd tegen een team van oud-leden wordt gespeeld, de Groninger 10s, Ameland Beach Rugby Festival en een aantal andere 7 of 10-a-side toernooien. Naast dit alles gaan we elk jaar op trip naar het buitenland om aldaar met het roze wit bleu de velden te laten trillen op hun grondvesten.


Natuurlijk hebben wij een eigen clubhuis, de Ascot Manor, hier heersen de Lords onder streng toezicht van de Lady of the Manor. Deze Lords zullen je menigmaal uitnodigen voor een klein drankje aan de bar. Hier zullen je alle wijsheden en filosofieën, die je nodig hebt voor de rest van je leven, toegefluisterd worden opdat je goed voorbereid de maatschappij in kan.

We're the rugby studs and we're OK!
 

Inloggen