De Bares

Al weer een tijdje geleden, in 1990, is GSWC 'The Bares' opgericht door een stel waterski-minded leden van het Groninger Studenten Corps, Vindicat Atque Polit, die de sport graag met meer leden wilden delen. Klassiekskieën was de standaard. Nadat je een rondje kon waterskieën mocht je het proberen op een 'monoski' of voor de echte dudes een 'trickski'. De die-hards deden aan schansspringen en barefooten. Aan dit laatste ontleent de vereniging dan ook zijn naam.

In de loop der tijd werden er nieuwe ski-materialen aangeschaft, zoals kneeboards en de Sick-Bitchard, de voorloper van het wakeboard. Eind jaren negentig explodeerde de bom die wakeboarden heet. In eerste instantie werden de wakeboarders raar aangekeken door de conservatieve klassiekskiërs, maar toen de eerste Bares meters door de lucht vlogen was het roer om. Trickski's en slalomski's werden ingeruild voor een high-perfomance wakeboard. Ook de toenmalige besturen zagen deze verschuiving en besloten om voor de vereniging ook maar een paar boards aan te schaffen.

Wakeboarden groeide. The Bares groeiden mee. Inmiddels is de vereniging in het bezit van ongeveer 40 wakeboards en zijn er zelfs een kicker een slider en een funbox aangeschaft. Over de schans kan nu iedereen hoge tricks proberen! Net als vroeger staat naast de sport ook de gezelligheid voorop. Iedere laatste donderdag van de maand is er een borrel in café 'de Toeter'. Elke winter worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd, uiteenlopend van paintballen tot een Bareswintersport.

The Bares is een unieke vereniging waarbij het allemaal lijkt te draaien om 'relaxen'. Apres-skiën aan het water met 27 graden, een ondergaand zonnetje, een bbq-tje en een biertje: wat wil een student nog meer?

Inloggen