Voortgangsbericht

04 okt 2016

In augustus heeft tijdens de Introductietijd een aspirant-lid lichamelijk letsel opgelopen. Het bestuur van Vindicat neemt dit incident zwaar op. Er was, en is, regelmatig contact met het bewuste lid en zijn familie. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Hij staat onder medische begeleiding.

Het OM heeft vanmiddag via een persbericht laten weten zelf een strafrechtelijk onderzoek te starten naar dit incident. Het bestuur kon en kan zich vinden in dit besluit gezien de ernst van het incident. Het bestuur van Vindicat zal volledig samenwerken met het Openbaar Ministerie (OM). 
Het bestuur heeft de leden die verdacht worden van het incident geschorst gedurende het onderzoek door het Openbaar Ministerie. Zij zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Gisteren heeft zich een ander incident voorgedaan. Mogelijk heeft een lid van Vindicat met een luchtbuks op een Vindicat-huis geschoten. Het bestuur heeft hiervan kennis genomen, aan hoor en wederhoor gedaan en de betrokkenen dringend geadviseerd hiervan aangifte te doen bij de politie. Over de te nemen interne maatregelen wordt thans overleg gevoerd.

Als eerder vermeld zijn de Rijksuniversiteit Groningen, de gemeente Groningen, de Hanzehogeschool en Vindicat bezig met het samenstellen van een externe commissie die zich gaat buigen over de cultuur tijdens de introductieperiode. Zodra hier iets over bekend is, komen wij met een volgend voortgangsbericht.

 

Link OM persbericht:

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@96162/openbaar-ministerie/

Link vorige bericht:

https://www.vindicat.nl/nieuws/persbericht-bestuur-vindicat-gaat-in-samenwerking-met-rug-gemeent

« terug naar het nieuwsoverzicht
Inloggen