Update Nieuwbouw

01 okt 2012

Op dit moment is de verbouwing daadwerkelijk zichtbaar. De eerste tekenen van een veranderend Groningen kunnen niet meer langer worden ontkend. De linkerzijde van het pand is sinds lange tijd niet meer verbonden aan de Frieslandbank en vanaf het balkon heb je uitzicht op de nieuwe locatie van het 8ste Mutua Fides. Je komt ook niet langer meer binnen via de befaamde Mutua Fides letters, maar via een geheel nieuwe ingang. Kortom, de verbouwing is een feit. Hoewel het kroegritme hetzelfde is worden we keer op keer geconfronteerd met een veranderend Vindicat. Omstreeks januari zal Vindicat ook losgekoppeld worden van het gebouw dat rechts naast ons staat. Op dat moment zal de kroeg er eenzaam bijstaan. Mutua Fides zal zich dan in het midden van een bouwput begeven waar zowel links als rechts de bouwmachines op en aan zullen rijden. 

In augustus is bekend geworden dat het Utrechtse aannemersbedrijf H.J Jurriëns BV onze nieuwe sociëteit gaat bouwen. Bij de aanbesteding is er niet alleen gekeken naar de prijs maar ook naar de kwaliteit en de plan van aanpak. Alle vijf de inschrijvers moesten hun plan indienen. Een speciale commissie met adviseurs van Draaijer & partners, Twynstra Gudde en architectenbureau de Zwarte Hond hebben de plannen beoordeeld en een keuze gemaakt. Hieruit bleek dat H.J. Jurriëns economisch het meest voordelig was. Dit bedrijf staat bekend om zijn renovatie en restauratiekunsten, een eigenschap waar een traditionele vereniging als Vindicat veel aan kan hebben. Het zevende Mutua Fides waarborgt veel ornamenten die met zorg behandeld dienen te worden, wij laten dit met een gerust hart aan H.J. Jurriëns over.


Twee weken geleden zijn ze begonnen met de fundering van de kelder. Dit gebeurt volgens een uiterst interessante methode: de aanwezige grond wordt doormiddel van een holle stang en een mix-boorkop gemengd met een rijke cementspecie. Op deze manier wordt er trillingvrij een ondergrondse muur gecreëerd. Wanneer deze muur staat wordt de kelder uitgegraven en zal de bouw van de kelder beginnen.


Als alles volgens plan verloopt zal in het voorjaar de eerste steen gelegd worden. Dit zal uiteraard gepaard gaan met een groot evenement. In december 2013 zal de bouw vrijwel gereed zijn en zullen we definitief verhuizen naar het 8ste of Mutua Fides, wat eveneens groots gevierd gaat worden.
Kortom neem af en toe een kijkje vanaf het balkon of kijk op de website onder het kopje nieuwbouw wat voor veranderingen er plaatsvinden op het bouwterrein.  
 

« terug naar het nieuwsoverzicht
Inloggen