Persbericht Vindicat inzake besluit accreditatie

01 okt 2018

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hebben vandaag aan Vindicat te kennen gegeven hen niet te accrediteren voor het Academisch Jaar 2018/2019. Het bestuur is hierover zeer teleurgesteld. Na de afgelopen tumultueuze jaren heeft Vindicat, in samenwerking met de academische instellingen, anderhalf jaar geleden een nieuwe koers ingezet. Een cultuurverandering is op gang gekomen die zijn vruchten afwerpt. Wij hebben bijvoorbeeld twee probleemloze Introductieperiodes gehad. De Advies Commissie Introductietijd was zeer tevreden over het verloop van deze periodes. Daarnaast hebben we een gedragscode geïmplementeerd, die breed gedragen wordt binnen de vereniging.
Vindicat had goede hoop dat de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool de nieuwe ingeslagen weg en concrete verbeteringen hadden beloond met de accreditatie. Wij hebben als enige studentenvereniging actief deelgenomen aan het accreditatieproces. Daarom ervaren wij het nu als teleurstellend dat wij, in onze ogen, onevenredig worden gestraft. De cultuurverandering gaat niet van vandaag op morgen. Het is een proces waar een langere periode overheen gaat. Wij hadden gehoopt dat ons meer tijd was gegund.
Vanzelfsprekend zullen wij de cultuurverandering voortzetten. Wij hebben hier als vereniging het volste vertrouwen in.


Voor verdere vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met onze woordvoerster via +31503048051 of via abactis@vindicat.nl.

« terug naar het nieuwsoverzicht
Inloggen