Persbericht inzake beslissing RUG en Hanzehogeschool

08 mei 2018

Persbericht inzake beslissing RUG en Hanzehogeschool

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool hebben aan het bestuur van Vindicat hun beslissing kenbaar gemaakt de beurzen die jaarlijks aan bestuurders worden geschonken in te trekken. Afgelopen week werd duidelijk dat het bestuur een fout heeft gemaakt door een geweldsincident van 3 december 2017 niet te melden aan de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool. De intentie van het bestuur is altijd geweest het incident op de juiste manier te behandelen. Het bestuur heeft vanaf het begin medewerking verleend aan de politie en het Openbaar Ministerie en heeft het slachtoffer gesteund bij de aangifte. Daarnaast zijn schorsingen opgelegd aan de desbetreffende daders binnen onze vereniging.

Het bestuur betreurt het dat de beurzen door de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool zijn ingetrokken, maar heeft begrip voor deze beslissing. Het bestuur neemt verantwoordelijkheid voor de gemaakte fout en hoopt de instellingen zo snel mogelijk te kunnen overtuigen de beslissing terug te draaien.

Sinds het afgelopen jaar is de vereniging een proces gestart om de gewenste verandering door te voeren. Hierin werken wij naar een veiligere cultuur voor al onze leden. Wij hebben met de maatregelen die het bestuur heeft genomen na het incident van 3 december 2017 duidelijk gemaakt de gewenste verandering binnen onze vereniging serieus te nemen.

Wij zijn erkentelijk voor de steun die wij in het verbeteringsproces gekregen hebben van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool die met ons meedenken en waarmee we nauw samenwerken. Ondanks deze sanctie staan wij nog steeds achter het proces om onze cultuur te verbeteren.

Voor verdere vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met onze woordvoerster via +31503048051 of via abactis@vindicat.nl.

« terug naar het nieuwsoverzicht
Inloggen