Clear Fotofestival Groningen toont World Press Photo 2013

06 nov 2013

Het Clear Fotofestival vindt dit jaar plaats van 22 november tot en met 15 december 2013 in de Der Aa-Kerk in Groningen. De hoofdtentoonstelling van het festival is de wereldberoemde World Press Photo expositie.

World Press Photo is een tentoonstelling van de mooiste en indrukwekkendste nieuwsfoto’s die het afgelopen jaar gemaakt zijn door 's werelds beste fotojournalisten. De tentoonstelling reist over de hele wereld en wordt in meer dan negentig steden geëxposeerd. De foto's tonen intrigerende beelden uit het dagelijks leven, natuur, sport en kunst & cultuur. Rondom de World Press Photo tentoonstelling worden meerdere activiteiten georganiseerd tijdens het Clear Fotofestival in de Der Aa-kerk in Groningen.

Highlights
Tijdens het festival geeft de fotograaf des Vaderlands en World Press Photo 2012 award winner Ilvy Njiokiktjien een lezing over haar fotoproject ‘100 Nederlandse verjaardagen’ en haar reportages in Afrika. De documentaire ‘Shooting Robert King’ wordt vertoond met afsluitend een lezing van de regisseur Richard Parry over zijn leven als documentairemaker en fotojournalist. De World Press Multimedia Contest is dit jaar voor het eerst te zien tijdens het Clear Fotofestival en bestaat uit foto’s en korte fragmenten. Ook nieuw dit jaar is de World Press Photo app met achtergrondinformatie over de foto’s van de tentoonstelling. Bezoekers kunnen de app gratis downloaden.


Praktische informatie Clear Fotofestival.
Openingstijden tentoonstelling in de Der Aa-kerk: dagelijks van 10.00-18.00 uur. Avond openstelling (tot 21.00 uur): 30 november, 6 december.
Entreeprijs: €4,90 voor volwassenen. €3,50 voor studenten, kinderen t/m 18 jaar, 65-plussers en CJP pashouders. €2,50 voor Stadjerspas houders. €2,00 voor kinderen tot en met 12 jaar en €3 voor groepen vanaf 15 personen.
Vertoning van de documentaire ‘Shooting Robert King’, 24 november 19.00-22.00, entree €3,50. Lezing Ilvy Njiokiktjien, 15 december 19.00-22.00, entree €3,50.

Om een bezoekje aan de World Press Photo betaalbaar te houden is de toegangsprijs voor studenten € 3,50. Wanneer men in een groep van 15 personen komt is de toegangsprijs € 3,00 per persoon inclusief groepsrondleiding. Hiervoor horen we graag van tevoren via mail wanneer u met een groep een bezoek wilt brengen.

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.clearfotofestival.nl.
 

« terug naar het nieuwsoverzicht
Inloggen