Studie

Met de toenemende studiedruk is het belangrijk dat er een goede balans kan worden gevonden tussen het sociale leven en je studie. Alle evenementen en feesten bij de Kroeg vragen natuurlijk wat tijd van je, daarom is het ook belangrijk om een duidelijk plan voor je studie te hebben en daarbij wat ondersteuning te krijgen. De Academische Raad helpt hierbij door studie ondersteuning aan te bieden in de vorm van begeleiding en kortingen voor bijvoorbeeld samenvattingen of tentamentrainingen.

Academische Raad

De Academische Raad is het overkoepelende studieorgaan van de kroeg. Een belangrijke taak is het stimuleren en begeleiden van de leden bij hun studie door het aanbieden van contactpersonen, samenvattingen en boeken.

Voor vragen over je studie of indien je graag ondersteuning wil bij je studie kan je altijd contact opnemen met AcademischeRaad@vindicat.nl. Voeg de Academische Raad daarbij ook toe op Facebook om op de hoogte te blijven van alle updates rondom je studie en voor alle aanbiedingen met betrekking tot samenvattingen en cursussen. 

Studyweek_Juni_kroeg.JPG
Academische_Raad.jpg
Academische Raad 2019-2020

Kortingen en zelfs gratis tentamentrainingen

Vindicat werkt samen met AthenaStudies en AthenaSummary. Gedurende het hele jaar volg je als Vindicat lid standaard tegen gereduceerd tarief tentamencursussen en krijg je korting op samenvattingen! Ook kan je als eerstejaars meedoen aan acties waarmee je kans maakt op onder andere gratis tentamentrainingen en samenvattingen. 

Bijbanenborrel

Afgelopen twee jaar heeft de Academische raad de Bijbanenborrel georganiseerd. Deze borrel is bedoeld voor al onze leden die nog een bijbaan zoeken, maar vooral ook voor eerstejaars die net nieuw zijn in de stad en nog geen bijbaantje hebben! 

Naar de borrel kwamen verschillende bedrijven uit Groningen, die in een gezellige marktopstelling meer konden vertellen aan leden over hun organisatie.

Recruitmentdiners, trainingen en lezingen

Meerdere keren in het jaar worden er recruitmentdiners met uiteenlopende bedrijven georganiseerd. Ook worden er verschillende Academische trainingen en lezingen georganiseerd op onze vereniging, zoals hechtcursussen voor geneeskunde studenten, CV-checks of presentatie trainingen! Een paar keer per jaar organiseren wij Corpslegetour: Explained, waarbij een interessante spreker komt praten over zijn beroep, zijn studie of iets wat hij/zij heeft meegemaakt. Zo hebben we afgelopen jaar een verhaal gehad van een traumachirurg en een ex-geradicaliseerde die was ontsnapt!

Bindend Studie Advies

Aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool word je geacht in je eerste jaar minimaal 45 van de 60 punten te halen, dit heet een BSA (bindend studieadvies). Als je 60 punten hebt gehaald dan ontvang jij je Propedeuse, ook wel je P genoemd. Als je minimaal 45 punten hebt behaald, krijg je een positief studieadvies en kun je verdergaan naar het volgende studiejaar. Het aantal leden dat haar BSA haalt is hoger dan het gemiddelde van de Universiteit en Hogeschool. Omdat de druk om je BSA te halen meer en meer toeneemt wil Vindicat beginnende studenten extra stimuleren. 

Puntenvereiste commissies

Als je commissies op onze vereniging wilt doen, is er een minimaal puntenvereiste nodig. Zo willen wij stimuleren dat je alleen iets mag doen, als je ook goed loopt met je studie. Omdat commissies niet alleen erg leuk zijn maar ook zorgen voor een brede ontwikkeling kan iedereen zich met dit systeem ontplooien op allerlei verschillende vlakken. Een jaar onderdeel uit maken van het bestuur van een sportvereniging, een groot evenement organiseren of liever een commissie die aansluit bij je studie? Voor iedereen is er de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Zie hier voor alle commissies die Vindicat rijk is.

Kortom, Vindicat en de Academische Raad doen er alles aan om feesten en studeren voor iedereen van Vindicat zo goed mogelijk samen te laten gaan. Met onze hulp wordt het halen van je BSA makkelijker en haal je alles uit je studietijd!